Belysningsbranschen

Mikael Castanius ny VD för Belysningsbranschen

30 augusti, 2017

Mikael Castanius är ny VD för Belysningsbranschen sedan den 7 augusti. Han kommer närmast från en position som branschchef på Sveriges Hamnar där han under tio år skaffat sig gedigen erfarenhet som företrädare för branschorganisationer. Mikael har också en bakgrund inom PR och politiken bland annat genom sitt arbete i EU-parlamentet och som pressekreterare åt Maud Olofsson.

Belysningsbranschen har ett högt innovationstempo och ständigt nya tekniska lösningar som kan skapa mer energieffektiva och hälsosammare arbetsmiljöer. Bättre belysning är därför en fråga som berör alla människor – både i inomhus- och utomhusmiljöer.

– Jag ser fram emot jobbet att företräda alla belysningsföretag och ser det mycket som ett uppdrag i opinionsbildning. Det finns fortfarande branschfrågor som förtjänar betydligt större uppmärksamhet och vi måste t.ex. bli duktigare på att lära beställarna att ställa rätt krav på belysning, säger Mikael Castanius.

Belysningsbranschens uppdrag är att skapa intresse, sprida kunskap och verka för sina frågor i rätt kanaler. Mikael Castanius långa erfarenhet av PR och opinionsbildning kommer att vara till stort gagn för branschen och dess medlemmar.

Mikael Castanius.
Mikael Castanius, foto: Casper Hedberg

För mer information

Mikael Castanius, VD, Belysningsbranschen, mobil: 076-006 6704

Mervi Rokka, kommunikationsansvarig, mobil: 070-211 45 41

Om Belysningsbranschen

Belysningsbranschen är huvudorganisation för Sveriges tillverkare och importör av ljuskällor, belysningsarmaturer och komponenter. Vi har som verksamhetsmål att skapa intresse, sprida kunskap och verka för ökad kvalitet på belysning i den offentliga miljön. För mer information, besök vår hemsida www.belysningsbranschen.se