Sveriges läskigaste plats
Gångtunnel

Var med i tävlingen om "Sveriges läskigaste plats"

Uppdatering: ”Sveriges läskigaste plats” har utsetts! Finns i Stockholm – https://belysningsbranschen.se/nyheter/nyheter/sveriges-laskigaste-plats-finns-i-stockholm/

 

 

Sveriges läskigaste plats är en tävling där vi uppmärksammar platser som är otrygga på grund av mörker och dålig belysning. Syftet är att få kommunpolitiker att agera för att skapa flera utemiljöer med trygghetsskapande belysning.

Så deltar du – vinster utlottas

Delta i tävlingen om ”Sveriges läskigaste plats” på Instagram. Fota en plats som du tycker är mörk, otrygg eller dåligt belyst. Skicka fotot som DM till kampanjkontot eller mejla den till konatkt@belysningsbranschen.se och skriv in platsen. Vi publicerar inte ditt namn, om du inte önskar det förstås. Det går även bra att ladda upp fotot själv, tagga platsen och kontot @sverigesläskigasteplats. Lägg gärna till en kommentar om varför du tycker att platsen känns otrygg.

När tävlingen avslutats lottar vi ut 10 presentkort på belysning och ett tiotal biocheckar.

Genom att delta med en bild ger du oss rätten att använda den i samband med kampanjen. Uppgifter kan lagras. Instagram är inte på något sätt ansvarig för tävling och ditt deltagare. Du som deltar behöver ha en fullständig version av Instagram för att delta

Tävlingen pågår till den 14 december.

Den 21 december, på årets mörkaste dag utser en jury ”Sveriges läskigaste plats”. Juryn består av:

Helena Aman Johansson, ordförande för Svensk Ljusdesigner (juryordförande),
Johan Röklander, lektor i ljusdesign på Tekniska Högskolan i Jönköping samt
Maud Olofsson, styrelseordförande för Visita Sverige.

 

Instagramkonto: @sverigesläskigasteplats

Kampanjtagg: #sverigesläskigasteplats #sverigeslaskigasteplats

 

Belysning anses den enskilt viktigaste åtgärden för att öka människors trygghet på offentliga platser. Det visar en färsk undersökning som undersökningsföretaget Ipsos gjort på uppdrag av Belysningsbranschen.

Av de tillfrågade föredrar 79 procent bättre belysning, medan motsvarande siffra för fler poliser och vakter är 47 procent.

Det finns otaliga tunnlar, parker och gång- och cykelvägar som är dåligt belysta eller saknar belysning. Enligt Ipsos-undersökningen känner sig över hälften av kvinnorna och fler än var femte man sig därför otrygga.Kommunala beslutsfattare har ett viktigt uppdrag att se över obelysta platser och göra dem tillgängliga och trygga.